發新話題

新改良版 75mm 液壓頭的多用途碗

FSB 6 配的是多少MM的碗啊?

引用:
Original posted by 冬冬1221 at 2011-4-26 09:21
FSB 6 配的是多少MM的碗啊?
75 mm , 但配 5 號腳的要等等。

Hendrix大大,唔該哂已收到,收實後個頭非常穩固。
應該曼富圖頭都可用。
可能要拮短條心,要留意英制3分牙。

[ Last edited by skwjack at 2011-4-27 21:23 ]

附件

Hendrix大大,加多個小佩件在你個扭把底下面就0K
又給AT388大大,睇睇只是加個吊令就0K,不用你所說那樣麻煩。
第3幅問你怕未?足足有17磅重。

[ Last edited by skwjack at 2011-4-28 21:44 ]

附件

回復 34# 的帖子

很好的試範

=========

另外,那個 75mm 改良碗的最後版已完成,可交貨啦。

除了些小修飾外,最大的改動是上球台的銅信底座加大直徑了

附件

Hendrix大, 想要一個用於504HD的固定扭把.
可以訂做嗎? 請PM小弟詳情, 感謝!

引用:
Original posted by Hendrix at 2011-5-2 00:05
很好的試範

=========

另外,那個 75mm 改良碗的最後版已完成,可交貨啦。

除了些小修飾外,最大的改動是上球台的銅信底座加大直徑了 ...
Hendrix大大 ,小弟烏攝新手兼初到貴境 ,可杏預訂一個把手(沙雀6) 呢?

引用:
Original posted by janssen at 2011-5-14 09:46

Hendrix大大 ,小弟烏攝新手兼初到貴境 ,可杏預訂一個把手(沙雀6) 呢?
OK .

Thanks !
請問如何交收及價錢.

引用:
Original posted by janssen at 2011-5-14 11:23
Thanks !
請問如何交收及價錢.
手頭上的剛賣完。下星期應再有。

你 PM 電話給我再聯絡你 .

師兄可否pm 有釣底把的貨期及價錢? (我訂咗fsb8 + gitzo 3號)
Thanks!

附件

回復 41# 的帖子

gitzo 3 腳,你也需要那個改良版 75mm 多用途碗嗎?

引用:
Original posted by Hendrix at 2011-6-9 01:52
gitzo 3 腳,你也需要那個改良版 75mm 多用途碗嗎?
H 師兄, 多用途碗我暫時不需要, 因為去影雀鳥既時侯, 我唔會再帶波頭 & 其他配件了

另外, 我覺得for video 頭既75mm 碗夾住個位既深度好少, 之前師兄你都提過我最好垂直上膊會安全d.
師兄 你個改良版 75mm 多用途碗夾住個位既深度會否較深? 會安全d?(如果斜上膊既話)

引用:
Original posted by BT2011 at 2011-6-9 16:44

H 師兄, 多用途碗我暫時不需要, 因為去影雀鳥既時侯, 我唔會再帶波頭 & 其他配件了

另外, 我覺得for video 頭既75mm 碗夾住個位既深度好少, 之前師兄你都提過我最好垂直上膊會安全d.
師兄 你個改良版 ...
唔單只夾住個位既深度多,更有兩邊羅絲由下面鎖死,所以不用再擔心脫落

引用:
Original posted by Hendrix at 2011-6-9 17:21

唔單只夾住個位既深度多,更有兩邊羅絲由下面鎖死,所以不用再擔心脫落

咁就好la, 請pm 有鉤手把 & 75mm bowl 價錢, Thanks
(for fsb8(已訂,未到貨). Tripod 就用緊 Gitzo 3530ls)

發新話題